Nanny Schoonus burgerkoning van Den Dungen

03-07-2022

Ze mocht als eerste beginnen en ze werd uiteindelijk ook de eerste burgerkoning van Den Dungen: Nanny Schoonus. Haar naam komt in het gildehuis, op een klein bordje, onder de mooie houten kroon gemaakt door Harrie Goossens en gebrandschilderd door Sandra Geerts.

Naast een mooie bos bloemen kreeg Nanny een kroontje opgespeld, behorend bij haar koningschap.

Het was een heerlijke dag op het gildeterrein, onder een stralende zon op het terrasje met een heerlijk koel drankje. En als je trek had, bakte Piet voor € 1,50 een heerlijk broodje hamburger of frikandel. Veel leden van het gilde waren in touw voor het welslagen van deze dag. Stan en Johnny achter de bar, volleerde barmannen. Jelle, Teun, Gijs en Ard verzorgden de mini-competitie voor de 10 tot en met 15 jarigen en Henk, Eeg en Clemens het geweerschieten voor de burgerkoning. Voor koffie, snoep en chips waren Rick en Thuur de grote kracht. Annie verkocht de loten voor de tombola en Sjaan reikte de prijzen uit. En bij de tentoonstelling kon je je vragen kwijt bij Rien, Ton en Jeanne. Wilbert en Heinz hielden toezicht bij de luchtkussens. Omdat er voldoende tijd was, werd een tweede vogel opgezet voor de titel "Nar van Den Dungen", animo hiervoor was er voldoende en de eer viel te beurt aan Marjon Maas. Gelukkig voor haar was er als prijs geen narrekap, maar een fles wijn.

De opkomst deze dag was minder groot, maar het gilde is heel tevreden. Het concept zat goed in elkaar en het was een zeer geslaagde en gezellige dag!Het goede doel van het burgerkoningschieten 2022 was KWF. We zijn er trots op dat bij elkaar een bedrag van € 489,25 gestort kan worden. Voor het grootste deel te danken aan de prijzen van de tombola, geschonken door diverse ondernemers in Den Dungen. Het gilde dankt Iedereen heel hartelijk voor de bijdragen! We willen graag volgend jaar weer het burgerkoningschieten organiseren, wanneer de datum bekend is, zal deze worden gemeld!