Het laatste nieuws

In de afgelopen periode werd uitgekeken naar de naamdagviering, om met alle leden weer samen te komen en de gemiste naamdag van vorig jaar in te halen. Helaas had het gilde al veel concessies moeten doen om het door te kunnen laten gaan, het programma was al beperkt tot de middag. Mede daarom voelde het zo tegenstrijdig om het...

Het leek er op dat het gilde woensdag 24 november in optocht door het dorp ging. Maar het was de klas van juffrouw Christel die, getooid met gildevlaggen en begeleid door hoofdman Jelle en tamboer Stan, in optocht op weg was naar het gildehuis. Daar aangekomen werd er wat over het gilde verteld. Een leergierige klas, want er werden volop...

De inmiddels ruim 60 jaar oude trommels van het gilde Sint-Catharina waren toe aan onderhoud. Beschadigd, vals en oud, de trommels waren niet meer zoals ze horen te zijn, dus zijn de trommels in juli 2021 weggebracht ter restauratie.

10 oktober 2021, de koning van het gilde Ton Smits en Jeugdkoning Johnny Schoonus namen deel aan het federatief geweerschieten toernooi te Nuenen.

Als je meedoet aan de Dungense Competitie bij het gilde, kan het dus gebeuren dat je uitgeroepen wordt tot de beste schutter van Den Dungen. Dit overkwam tot zijn grote verrassing Jan Goossens. Met op de hielen gevolgd door Rien Smits en Myanou Schure. De wisselbeker werd gewonnen door buurtvereniging den Boschpad!
Vier leuke avonden met goed...

Rick van Venrooij heeft in Udenhout tijdens het NBFS-toernooi vlakboog de eerste prijs gewonnen in de leeftijd van 10 tot 12-jarigen. Het gilde Sint Catharina uit Den Dungen is trots op hun jeugdlid en feliciteert Rick van harte met zijn overwinning.

Het gilde Sint Catharina in Den Dungen hield op zaterdag 17 juli het koningschieten. Normaal gebeurt dit op kermiszaterdag, de eerste zaterdag van juni, maar omdat de situatie toen nog onzeker was, werd dit doorgeschoven naar half juli.

November 2020 is het Gilde Sint-Catharina Den Dungen benaderd door sportteam Buhurt. Buhurt is een nog vrij nieuwe opkomende internationale sport, maar is gebaseerd op de middeleeuwse vechtsport met harnassen, schilden en (botte) zwaarden en bijlen. Buhurt heeft een eigen plekje gekregen op het terrein van het gilde en oefent hier om de 2 weken op...

Vrolijke optocht door Den Dungen
Onder begeleiding van tromgeroffel en getooid met groen-rode vlaggen trok een vrolijke optocht met jongens en meisjes naar het gildehuis in Den Dungen. Gilde Sint Catharina had de groepen 8 van de basisscholen uitgenodigd voor het jaarlijkse bezoek en een schietwedstrijd.

De jeugdleden van gilde Sint Catharina Den Dungen brachten zondag 17 mei j.l. een vendelgroet aan de bewoners van Litserborg en Barberadael. Er was veel aandacht vanaf de balkons, ramen en voordeuren.