Het laatste nieuws

Als je meedoet aan de Dungense Competitie bij het gilde, kan het dus gebeuren dat je uitgeroepen wordt tot de beste schutter van Den Dungen. Dit overkwam tot zijn grote verrassing Jan Goossens. Met op de hielen gevolgd door Rien Smits en Myanou Schure. De wisselbeker werd gewonnen door buurtvereniging den Boschpad!
Vier leuke avonden met goed...

Rick van Venrooij heeft in Udenhout tijdens het NBFS-toernooi vlakboog de eerste prijs gewonnen in de leeftijd van 10 tot 12-jarigen. Het gilde Sint Catharina uit Den Dungen is trots op hun jeugdlid en feliciteert Rick van harte met zijn overwinning.

Het gilde Sint Catharina in Den Dungen hield op zaterdag 17 juli het koningschieten. Normaal gebeurt dit op kermiszaterdag, de eerste zaterdag van juni, maar omdat de situatie toen nog onzeker was, werd dit doorgeschoven naar half juli.

November 2020 is het Gilde Sint-Catharina Den Dungen benaderd door sportteam Buhurt. Buhurt is een nog vrij nieuwe opkomende internationale sport, maar is gebaseerd op de middeleeuwse vechtsport met harnassen, schilden en (botte) zwaarden en bijlen. Buhurt heeft een eigen plekje gekregen op het terrein van het gilde en oefent hier om de 2 weken op...

Vrolijke optocht door Den Dungen
Onder begeleiding van tromgeroffel en getooid met groen-rode vlaggen trok een vrolijke optocht met jongens en meisjes naar het gildehuis in Den Dungen. Gilde Sint Catharina had de groepen 8 van de basisscholen uitgenodigd voor het jaarlijkse bezoek en een schietwedstrijd.

De jeugdleden van gilde Sint Catharina Den Dungen brachten zondag 17 mei j.l. een vendelgroet aan de bewoners van Litserborg en Barberadael. Er was veel aandacht vanaf de balkons, ramen en voordeuren.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van gilde sint Catharina Den Dungen was er voor Ties Toelen een complete verrassing. Hij werd door een afvaardiging van het kringbestuur gehuldigd voor zijn 40-jarig lidmaatschap en werd de zilveren medaille met vuurslag uitgereikt, met een prachtig bijbehorende oorkonde. Het gilde Sint Catharina speldde Ties het...

Zondag 5 januari j.l. is tijdens de nieuwjaarsreceptie van het gilde Jelle Geerts tot hoofdman geïnstalleerd. Zijn eerste officiële taak bestond er uit om Piet van der Aa te benoemen tot Commandant van het gilde.

Rick van Venroij is per 17 September 2019 aangemeld bij het gilde Sint-Catharina. Het gilde heeft in hem een enthousiaste vendel-leerling. Met de Winteravondcompetitie staat hij ook zijn mannetje. Bovenal is Rick een gezellig en tot dusver zeer actief lid.

Cor van Ewijk, hoofdman van gilde Sint Catharina Den Dungen.
Geboren op 28 september 1948 in Den Dungen. Overleden op 5 december 2019 in Vinkel.