Groep 8 Wegwijzer op bezoek

07-05-2024

Twee tamboers en twee vendeliers van het Dungense gilde stonden op dinsdag 7 mei op de stoep van de basisschool de Wegwijzer. Getooid met gildevlaggen werd het een hele vrolijke groep die samen met juf Marjan het gildehuis kwam bezoeken.

Bij de ontvangst was er groene en rode ranja, een heerlijke koek en aansluitend nog fruit. Er volgde een kleurrijke presentatie over het vroeger en het nu van het gilde Sint Catharina. Aangekondigd was dat er daarna een kleine quiz zou volgen. Compliment voor de kinderen en de juf, ze hadden heel goed opgelet. Voor de eerste prijs moest er nog afgekampt worden tussen tussen Valentijn en Rens. Dat gebeurde op een hilarische wijze met flessen met kralen. Het scheelde maar een of twee kralen waarmee Valentijn het luchtbed won en Rens het kaartspel als troostprijs ontving.

En daarna kon gestart worden met de luchtbukswedstrijd. Er waren kaartjes met de disciplines van het gilde uitgedeeld aan de 30 kinderen en telkens werd er een groepje opgehaald en voorzien van hun eigen schietkaart. Gijs en Jelle waren beiden de baancommandant op de schietbaan en zorgden voor het laden van het geweer en de nodige uitleg. In de kantine werden de verschillende gildespellen uitgeprobeerd, dobbelen, kaarten, solitair en buiten jeu de boules spelen.
Er wisten twee personen op een gelijk aantal punten voor de tweede plaats te eindigen. Bij het gilde moet er dan afgekampt worden, deze twee gelijke geëindigden hebben dan een wedstrijdje tegen elkaar om de volgorde te bepalen.

Winnaars zijn geworden: 
1e plaats: Goud voor Mason Spierings
2e plaats: Zilver voor Jikke Siebolt
3e plaats: Brons voor Niek Gerlach