Groep 8 Fonkel op bezoek

13-06-2024

Donderdag 13 juni trok een stoet met 35 kinderen van groep 8 naar het gildehuis aan de Paterstraat in Den Dungen. Je zag en hoorde zag ze al van ver aankomen, getooid met groen/rode vlaggen en begeleid door twee tamboers en een vendelier van het gilde uit Den Dungen.

Meester Ties en meester Gian hebben een leuke en actieve groep. Er werd goed geluisterd en gekeken naar de presentatie over het gilde. Bij de quiz daarover eindigden twee leerlingen met exact dezelfde hoogste score. Dat werd dus afkampen tussen Simon en Fabian, een wedstrijdje met kralen van de ene fles naar de andere verplaatsen. Dit werd gewonnen door Fabian den Boer. Hij mocht als eerste kiezen uit de twee prijzen.

Bij het luchtbuksschieten werd heel erg goed gepresteerd, zowel de dames als de heren. Voor de tweede plaats moest er afgekampt worden tussen Lynn en Feline. Zij scoorden beiden 35 punten. Meester Ties had 36 gehaald, maar hij mocht niet meedingen voor de medailles. Doordat er even fout geteld was, kwamen we er op het laatste moment achter dat Simon en Menno allebei 37 punten hadden gescoord. Beiden kregen een gouden medaille, het is toch uniek dat een tweeling exact dezelfde score heeft behaald!

1e plaats: goud voor Menno en Simon Tiebosch
2e plaats: zilver voor Lynn van Breugel
3e plaats: brons voor Feline Crommentuijn