Jan Goossens beste schutter van Den Dungen!

16-09-2021

Als je meedoet aan de Dungense Competitie bij het gilde, kan het dus gebeuren dat je uitgeroepen wordt tot de beste schutter van Den Dungen. Dit overkwam tot zijn grote verrassing Jan Goossens. Met op de hielen gevolgd door Rien Smits en Myanou Schure. De wisselbeker werd gewonnen door buurtvereniging den Boschpad!
Vier leuke avonden met goed weer, vijftig gezellige deelnemers en totaal meer dan 2500 kogels de lucht in!

1e plaats: Jan Goossens (Midden)
2e plaats: Rien Smits (Links)
3e plaats: Myanou Schure (Rechts)

Sinds het jaar 2009 organiseert gilde Sint Catharina de Dungense Competitie. In het begin was dit de "zomeravondcompetitie" voor buurtverenigingen, maar de laatste jaren mag men ook met een ander soort team inschrijven, bijvoorbeeld bestaande uit vrienden, familie of collega's.

Maar liefst vijftig deelnemers waren dit jaar van de partij. De weergoden werkten goed mee en er was voldoende ruimte buiten op het terras of op de zitjes achter de schietboom.

Heb je nog geen ervaring met het schieten met een vuurwapen, dan is er altijd een geduldige gildebroeder die je uitleg geeft. Het schieten gebeurt "opgelegd" en het geweer zit in de "affuit". "Opgelegd" wil zeggen dat de loop van het geweer in de lucht omhoog op een dwarssteun wordt gelegd en het geweer wordt vastgezet in de affuit. Hierdoor kun je enkel en alleen maar in de bak boven in de geweerboom schieten. Alles bij elkaar dus heel veilig; zou een geweer per ongeluk af gaan, zou het alleen maar omhoog kunnen schieten. Voor de schutter pech, want deze kogel ben je kwijt en praktisch nooit raak!

Je kon merken dat men i.v.m. corona blij was dat men weer "naar buiten" kon. Het heel even wachten tot je kon schieten was niet erg, want men moest nog heel veel "bijbuurten". Zeker de laatste avond is beregezellig! De deelnemers zijn dan wel klaar met schieten, maar als men een gelijke score heeft, dan moet men afkampen. Er worden hapjes gebakken en uitgedeeld, tijdens het maken van de afkampformuliertjes. Spanning of je wordt opgeroepen........tegen wie moet je strijden? Coby was helemaal blij dat ze won bij het afkampen, al was het alleen maar omdat de tegenstander afwezig was. Heel erg spannend was het afkampen voor de tweede en derde plaats in het eindklassement; Rien en Myanou, beiden kampend voor den Boschpad, zij moesten in alle vriendschap tegen elkaar afkampen. Daarna is er voor iedereen een leuke prijs, van bonbonschaal met inhoud tot bierpakket met biersokken! En dan is het grote moment daar; de bekendmaking van de winnaar van de wisselbeker! Voor de vierde maal werd deze beker gewonnen door den Boschpad. De wisselbeker is groter geworden, deze heeft een extra voet gekregen, want de oude voet was vol met de namen van de winnaars vanaf 2009. Met de nieuwe voet kunnen weer zestien jaar lang de winnaars op deze wisselbeker worden vereeuwigd en is de geschiedenis van de Dungense competitie op deze beker vastgelegd. Dan mag je met recht trots er op zijn als je deze beker hebt gewonnen! En trots mag je zijn als beste schutter van Den Dungen! Doe dus volgend jaar ook mee aan de Dungense Competitie! 

De winnende buurt Den Boschpad 

Wilt u meer weten over de Dungense Competitie? Klik dan op onderstaande link