Julian Schot burgerkoning 2024

23-06-2024

Ze wisten het heel spannend te maken, het schieten op de houten vogel om een burgerkoning 2024 te krijgen. Het leek even dat Teun Rijken opnieuw de koning zou worden, hij schoot het lijf van de vogel er af, maar de rug en vleugels bleven kopppig boven in de schietboom hangen. Er moest nog lang geschoten worden, maar bij het 108e schot, het schot van Julian Schot, dwarrelende de zwaar gehavende vleugels naar beneden. 

Julian kreeg een kleine kroon opgespeld en in de mooie houten kroon die in het gildehuis hangt, zal zijn naam vereeuwigd worden, van harte gefeliciteerd Julian!De opbrengst van deze dag is bestemd voor Stichting "Hartwacht", door het gilde naar boven afgerond tot € 700,00. Deze opbrengst is mede dankzij de sponsors tot stand gekomen, doordat zij geweldig mooie prijzen hadden geschonken. Dit varieerde van Mooi-Maak-pakketten van drogist Groenendaal tot cadeaubonnen voor bloemen of een etentje, heerlijke pakketten met allerlei lekkers, cadeus van de dierenwinkel, enzovoorts. Verschillende donateurs hebben het bedrag fors aangevuld en van alle omzet ging een bedrag naar Hartwacht. Dit werd vooral gesprekt dankzij de gulle kopers van de enveloppen voor de tombola. Iedereen die hieraan heeft bijgedragen; heel erg hartelijk bedankt!!!

De jeugd vermaakte zich goed met het luchtkussen en de competitie. Men kon deelnemen aan het laserschieten, houten kegels om gooien, slingerbal, darten en jeu de bouleballen op de juiste plek krijgen. Hieronder de drie beste prestaties. A.s. dinsdag kunnen zij hun medaille ophalen in het gildehuis.

1. Jop 137 punten
2. Janne 133 punten
3. Wies 76 punten

Julian Schot, burgerkoning 2024
Julian Schot, burgerkoning 2024