Kermiskoning en prinsschieten 2024

01-06-2024

De eerste zaterdag in juni, het weekend van de Dungense kermis, wordt er om de twee jaar Kermiskoning geschoten. Ieder jaar wordt op dezelfde zaterdag geschoten voor de titel "Prins".

De kermisbeker mocht door Henk ingeleverd worden. Teun mocht zijn hes met het prinsenzilver inleveren.

Er waren 16 kandidaten die de kermiskoningbeker wilden winnen, de groene kermisvogel hing in de linkse bak. In de rechtse bak hing een rode houten vogel voor het prinsschieten.

Na een week met heel veel regen bleef het vandaag gelukkig droog. Na het vrijen van de boom kon het beginnen. De volgorde was door een loterij vastgesteld. Ook de vrienden van het gilde mochten mee schieten voor de kermiskoning. Na 96 schoten was het weer de beurt aan Eva. Eva is afgelopen jaar lid geworden en ze is een fanatieke schutter. Ze had alle keren goed raak geschoten en ook dit 97e schot was heftig raak, zo raak, er kwam een blok hout naar beneden geploft, er werd al gejuicht, maar er werd meteen weer geroepen "de vleugels zitten nog in de boom". Dus nee, geen kermiskoning.......... de volgende schutter kwam al naar voren en op dat moment tilde de wind de vleugels op uit de schietboom en deze dwarrelden naar beneden. Nou ja, en toen barste het gejuich uit, en Eva riep het hardste van allemaal!

Op de andere boom was de jeugd aan het 95e schot toegekomen, dat werd gelost door Tom en ook hij wist de vogel te vellen. Ook Tom is nog maar heel kort lid, samen met zijn vriend Max. Die twee stonden samen te jubelen.

De middag werd afgerond met een gezellige barbecue.

Kermiskoning is geworden Eva van Dijk en de titel "Prins" is gewonnen door Tom van Heumen.  

Op de foto van links naar rechts, achter Johnny Schoonus, koning en bestuurslid, Jelle Geerts, hoofdman, Stan de Goey, tamboer en bestuurslid. Vooraan Eva van Dijk, kermiskoning en Tom van Heumen, prins.