‘Litserstraat’ kampioen buurtcompetitie gilde

23-11-2017

De laatste week van augustus en de eerste week van september werd de "zomeravond-buurtcompetitie" gehouden bij het gilde Sint Catharina in Den Dungen. In 2017 was deze 9e competitie een sportieve nek-aan-nekrace, het scheelde maar een paar punten tussen de Tuinstraat en de Litserstraat.

De eerste avond, 30 augustus, regende het en werd een deel de wedstrijd ingehaald op de donderdagavond 31 augustus. Ook op 6 en 7 september werd er door diverse buurtgenoten fanatiek geschoten. Het geweer zat in een affuit, zo kon er niets misgaan. Opperste concentratie, het was moeilijk om de jop te raken. Voor ieder schot was oplettendheid en inzet nodig. Er waren talenten, maar ook fanatieke doorzetters. Buurtgenoten moedigden elkaar aan. Per avond telden de vier beste schutters per buurt. Deze samen opgeteld bepaalden wie de winnende buurt werd. Voor 2017 is de winnende buurt de "Litserstraat".

Bij een gelijke score moest er de laatste avond afgekampt worden. Om beurten werden de schutters die gelijk geëindigd waren opgeroepen om tegen elkaar te schieten. Bij de individuele winnaars was winnaar Jo van Hemmen helemaal verrast. "Ik wist niet dat ik voor het goud aan het afkampen was!" Jan Willem Kuijpers Jan Goossens haalde het zilver binnen en Jan Goossens was blij met brons.

Kijkend naar de afgelopen 9 jaar zijn dit de resultaten:
Jaar Winnende buurt Goud Zilver Brons
2009 Woudseweg Marie Jose Boselie Jose Goossens Jo van Hemmen
2010 Boschpad Marie Jose Boselie Piet Schakenraad Jo van Hemmen
2011 Boschpad Piet Schakenraad Carola Duijs Frank van Schijndel
2012 Mi zun allen Marcel v.d. Krieken Carony v Schijndel Miranda Goossens
2013 Woudseweg Harold Duijs Jose Goossens Jan Goossens
2014 Zandstraat Gert Jan Broeren Clemens Smits Wim Vorstenbosch
2015 Zandstraat Clemens Smits Marcel van Krieken Miranda Goossens
2016 Mi zun allen Miranda Goossens Piet Schakenraad Adrie v.d. Vorstenbosch
2017 Litserstraat Jo van Hemmen Jan Willem Kuijpers Jan Goossens

Om alvast in de agenda te noteren voor 2018. De laatste week van augustus en de eerste week van september. Je hoeft geen lid te zijn van een buurtvereniging, als je bij elkaar in de buurt woont, kun je met minimaal vier personen meedoen.