Naamdagviering 2021

27-11-2021

In de afgelopen periode werd uitgekeken naar de naamdagviering, om met alle leden weer samen te komen en de gemiste naamdag van vorig jaar in te halen. Helaas had het gilde al veel concessies moeten doen om het door te kunnen laten gaan, het programma was al beperkt tot de middag. Mede daarom voelde het zo tegenstrijdig om het de avond van te voren af te lassen. Er werd voor gekozen om de naamdagviering te beperken tot het bezoeken van de H. Mis. De gildeheer pastor van Beurden deed de H. mis en op die manier waren de leden als gilde toch samen. Voor Ard en Thuur, onze nieuwe jeugdleden, was dit de eerste naamdagviering. We hopen dat zij en wij volgend jaar een "echte naamdag" mee kunnen vieren.
Na afloop van de H. Mis ontvingen de leden een tasje met inhoud om te "teren", om die avond zo even in gedachten bij elkaar te zijn en heeft ieder geproost op ons aller gezondheid en die van onze naasten.
Het gilde heeft een goede zomer gehad, met o.a. het koningsschieten, waarin Ton Smits koning werd, de Dungense Competitie, die vier mooie avonden op het gilde terrein heeft opgeleverd en de onderlinge competitie. Dat laatste zorgt altijd voor gezelligheid en een reden om samen te komen. Het is juist nu zo belangrijk om optimistisch te blijven en met goede moed naar de mogelijkheden van volgend jaar te kijken en terug te denken aan de mooie momenten van afgelopen jaar.

Voor volgend jaar staat een nieuwe activiteit, het "Burgerkoningschieten", op de planning. Het plan is daar een happening van te maken met allerlei soorten vertier voor alle leeftijden uit ons Den Dungen.

Optocht naar de kerk