Henk Maas 25 jarig jubileum en eindwinnaar

25-11-2023

Tijdens de naamdag van gilde Sint Catharina was er heel veel te vieren: naast de naamdag van Catharina van Alexandrië was het feest met twee nieuwe leden, een 25 jarig jubileum en de bekendmaking van de winnaar van de onderlinge competitie.

Het kon niet op, zaterdagmiddag werd aan de Hooidonk gestart met een "lichte" lunch bij Jelle Geerts, de hoofdman van het gilde. In de tuin werd door Gijs een prachtige vendelgroet gebracht, begeleid door tamboer Stan. De twee aspirantleden, Sanne en Eva, werden daar mooi op de foto gezet.

Heel voldaan ging het gezelschap daarna naar de Rijckevorselstraat waar het nieuwe lid Teun Bruijsten werd ingehaald. De vendelgroet werd door Gijs en Jelle gegeven. En ook daar was het goed vertoeven, heerlijk gebak en een vorstelijke borrelplank. Pastor van Beurden ging voor in de Heilige Mis en nam op het Heilig Hartpark de vendelgroet in ontvangst. In het gildehuis werd om te beginnen de soep met ballen geserveerd. Drie bestuursleden presenteerden een kleine act met bladeren die in het rond dwarrelden, het verhaal ging over de jubilaris Henk Maas. We zullen niet noemen hoe vaak hij prijzen binnenhaalde, maar wel dat hij een zeer verdienstelijke gildebroeder is die veel werk verzet voor het gilde. Hoofdman Jelle spelde Henk een mooi zilveren schildje op. Hierna volgde de prijsuitreiking van de onderlinge competitie. Bij de kruisboogschutters was de eerste plaats voor Jeanne Toelen. Bij de geweerschutters was dit Henk Maas, hij werd tevens eindwinnaar. Van harte gefeliciteerd Henk!