Schoolbezoek wegwijzer 2023

31-03-2023

Vrijdag 31 maart 2023 was het in de stromende regen dat een hele vrolijke groep 8 van de Wegwijzer, samen met juf Christel, die het gildehuis kwam bezoeken. Het gezelschap, getooid met vrolijke vlaggen en bonte paraplu's, liep onder begeleiding van hoofdvendelier en hoofdman Jelle Geerts en bestuurslid en tamboer Stan de Goey naar het gildehuis.

Daar werden ze ontvangen met groene en rode ranja, een heerlijke koek en fruit. Er werd een korte uitleg gegeven over het zilver van vroeger en het zilver van nu. Jelle demonstreerde hoe een kruisboog en een handboog functioneerde en wat het verschil tussen schieten op doel of op de wip is.

En daarna kon gestart worden met de luchtbukswedstrijd. De groep van 22 kinderen werd in kleine groepjes verdeeld en voorzien van hun eigen schietkaart. Stan en Jelle waren beiden de baancommandant op de schietbaan en zorgden voor het laden van het geweer en de nodige uitleg.

Een hele gezellige klas, dit had juffrouw Christel al verteld, maar dat was ook zo. Heel vrolijk en sportief naar elkaar. In de kantine werden de verschillende gildespellen uitgeprobeerd, dobbelen, kaarten, solitair, maar het flessen/kralenspel was wel favoriet.
Telkens als een groepje klaar was met schieten werd gevist naar wie de winnaar zou zijn. Er wisten drie personen op een gelijk aantal punten voor de tweede plaats te eindigen. Bij het gilde moet er dan afgekampt worden, dit was ook de keuze van de kinderen. Bij het afkampen moeten deze drie gelijke geëindigde nog een wedstrijdje tegen elkaar doen om de volgorde te bepalen.

1e plaats: Jens Maas "Schutterskoning 2023 groep 8 Wegwijzer"
2e plaats: Hayden Spierings
3e plaats: Suus van Dam