Teun Rijken burgerkoning 2023

24-09-2023

De opbrengst van deze dag is bestemd voor Stichting "Met je Hart". Dit is tot stand gekomen, mede dankzij de sponsors die geweldig mooie prijzen hadden geschonken. Dit varieerde van twee maal tien consumptiemunten, cadeaubonnen voor bloemen of een etentje, heerlijke pakketten met allerlei lekkers, een zelf gehaakte tas, een gigantische fles bier, een waardebon voor een foto op alluminium, enzovoort. Verschillende donateurs hebben het bedrag fors aangevuld. En ook dankzij de gretige kopers van de enveloppen voor de tombola. Menige luide juichkreet klonk er als men een winnend nummer had getrokken. De diverse verschillende spreuken in de enveloppen wisten toch ook vaak een glimlach te ontlokken, bijvoorbeeld : "Heb je het koud? Ga dan in een hoek staan, daar is het 90 graden. Qua prijs ben je ook niet warm, helaas............ maar fijn dat je "Met je hart" hebt gesteund". Op alle broodjes, koffie of drankjes was een bedragje bestemd voor "Met je hart". Bijvoorbeeld de koffie met een gevulde koek kostte € 1,50, daarvan ging € 0,50 naar "Met je Hart". Totaal kan er € 712,60 worden gestort op de rekening van "Met je Hart". 

De jeugd vermaakte zich goed met het luchtkussen en de competitie. Men kon deelnemen aan het laserschieten, houten kegels om gooien, sjoelen, darten en jeu de bouleballen op de juiste plek krijgen. Hieronder de vijf beste prestaties. De nummers 1 tot en met 3 kunnen dinsdagavond tussen 18.30 en 19.30 uur in het gildehuis een medaille op komen halen.

1. Tim 155 punten

2. Janne 149 punten

3. Stan 146 punten

4. naamloos 129 punten

5. Emma 128 punten

En waar het echt om ging vandaag was het schieten om de titel van de burgerkoning. Tweeëntwintig inwoners van Den Dungen hebben heel erg hun beste gedaan om de houten koningsvogel te vellen. Na 71 schoten was het de broer van onze vendelier Gijs: Teun Rijken. Teun kreeg een kleine kroon opgespeld en in de mooie houten kroon die in het gildehuis hangt, zal zijn naam vereeuwigd worden, van harte gefeliciteerd Teun!